Huminiqum

A Huminiqum két legfontosabb hatóanyaga a fulvosav és a huminsav, ezek mellett a készítmény tartalmaz C-vitamint, máriatövis-kivonatot és minden ásványi anyagot, amire szervezetünknek szüksége van: szilíciumot, vasat, cinket, mangánt, bórt, rezet, molibdént, jódot, szelént és krómot. Nem tartalmaz semmilyen mesterséges színezéket, adalékanyagokat és állati eredetű anyagokat, a vegán étrendbe beilleszthető. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt adható.

Mi a huminsav és a fulvosav?

A huminsavak több vegyületet is magukba foglalnak, főként a talajban lévő humuszban találhatóak meg, valamint a kőszénben és a lignitben. Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a talaj humusztartalma, annál jobb minőségű és termékenyebb a talaj. A humusz pozitív hatásai leginkább a huminsavaknak köszönhetőek, hatásait azonban nemcsak a növények, hanem az ember is élvezheti. A huminsavak erős immunerősítők, vírusos és bakteriális fertőzések esetén alkalmas kiegészítő kezelésre, továbbá egy-egy súlyosabb betegség után használhatjuk roborálásra.

A fulvosavak a huminsavakhoz hasonló vegyületcsoport. Az egyetlen különbség, hogy a fulvosavak könnyebben tudnak adaptálódni, alkalmazkodni. Molekulaszerkezetők miatt ott képesek kifejteni hatásukat, ahol kell. A fulvosavak képesek antioxidánsként, elektrolitként viselkedni, tápanyagokat tudnak szállítani, enzimeket katalizálni, javítják az anyagcserét, a nehézfémeket pedig kivezetik a szervezetből. A talajban a fulvosavak a talaj pH-értékét szabályozzák, támogatják a csírázást, a klorofill-szintézist és segítik a gyökerek fejlődését és növekedését. Fulvosavakban dús talajban a növények stressztűrő képessége nő, az időjárás változásait és a szárazságot könnyebben viselik, ellenállóbbá válnak rovarfertőzésekkel szemben, továbbá képesek semlegesíteni bizonyos gyomirtó szerek negatív hatásait.

Mire jó a Huminiqum?

A Huminiqum erélyes immunerősítő, alkalmas roborálásra, méregtelenítésre és nehézfémek kivezetésére a szervezetből. Ajánlott mindazoknak, akik szeretnék ellenállóvá tenni szervezetüket betegségekkel szemben, vagy akik egy komolyabb betegség után legyengültek. Kiváló kiegészítője a tavaszi-őszi méregtelenítésnek, de azoknak is ajánlott, akik munkájuk során szennyező anyagokkal, különösen nehézfémekkel érintkeznek. A Huminiqum lúgosításra is alkalmas, bármilyen lúgosító diéta kiváló kiegészítője. Vérszegénység vagy vashiány esetén ugyancsak ajánlott a Huminiqum.

Kiknek nem ajánlott a Huminiqum?

A Huminiqum alkalmazása nem javasolt a várandósság első 3 hónapjában, vesebetegségek esetén, fokozott vastárolással járó betegségekben és réz-anyagcserezavarban szenvedőknek nem ajánlott.

Hogyan alkalmazzuk a Huminiqumot?

A Huminiqum felnőttek és gyerekek kezelésére egyaránt alkalmas, elérhető kapszula és szirup formájában.

Adagolása

Kapszula esetén felnőtteknek naponta 2-4db kapszula ajánlott, immunerősítés és megelőzés céljából naponta 2db javasolt, betegség esetén vagy komolyabb betegségek után naponta 4db kapszula ajánlott.

Gyerekeknek (4-10 év között) minden esetben naponta 1db kapszula javallott.

Amennyiben a szirup mellett döntünk, felnőtteknek naponta 5-10ml szirup elfogyasztása javasolt, gyerekeknek 2,5ml. A szirupot fogyaszthatjuk töményen, vagy elkeverhetjük kevés vízzel vagy gyümölcslével, forró itallal együtt elfogyasztani nem ajánlott.

Huminiqum huminsav alapúszirup 250ml

-20% Huminiqum huminsav alapú szirup 250ml

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

Ár: 4790 Ft
5990 Ft
Megnézem

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

-18% Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő növényi zselatin kapszula.

Ár: 5590 Ft
6790 Ft
Megnézem
Értékelések (1)