Gyerekvitamin

Gyermekeink egészségét és megfelelő fejlődésüket támogathatjuk multivitaminokkal, esetlegesen kialakult vitaminhiányt kezelhetünk különféle készítményekkel. Mivel minden életkorban eltérő vitamin- és ásványianyag-szükséglettel kell számolnunk, így célszerű a gyermek életkorának megfelelő készítmény választani.

Multivitaminok gyerekeknek

Ha minden vitamint és ásványi anyagot szeretnénk biztosítani gyermekünknek, a legegyszerűbb megoldás, ha multivitamin-készítményt adunk neki. Ezek elérhetőek rágótabletta, gumicukor vagy folyadék formájában. A NOW Liquid Multi nevű készítménye mind felnőtteknek, mind gyermekeknek adható. Gyermekeknek 4 éves kortól adhatjuk, naponta 5ml-t javasolt elfogyasztaniuk étkezések után vagy közben. Amennyiben naponta 5ml-t fogyaszt el belőle a gyermek, 94 napra elegendő egy üveg.

A legfontosabb tápanyagok és vitaminok gyerekeknek

Omega-3 zsírsavak
Omega-3 zsírsavak nagy mennyiségben találhatók tengeri halakban, illetve azok olajában.

Omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek az agy megfelelő működéséhez, valamint a látás, a szív és az idegrendszer egészséges fejlődéséhez. Gyermekkorban és serdülő korban érdemes növelni az omega-3 zsírsavak bevitelét. Építsük be a gyermek étrendjébe a tengeri halakat, mellette pedig minden nap fogyaszthat halolajat vagy halolaj kapszulát.

Gyermekeknek javasolt az Eskimo Kids halolaj, kellemes ízének köszönhetően minden gyermek szívesen fogja fogyasztani. Kiváló minőségű, magas hatóanyagtartalommal bíró készítmény, mely biztonsággal adagolható. Az Eskimo Kids halolajban található halolajat a feldolgozás során gondosan ellenőrzik, megtisztítják az esetleges szennyződésektől és nehézfémektől. Az Eskimo Kids halolajból naponta 2,5-5ml-t javasolt fogyasztani, amennyiben naponta 2,5ml-t alkalmazunk belőle, úgy 42 napra elegendő egy üveg tartalma.

D-vitamin
A D-vitamin elengedhetetlen a csontok megfelelő fejlődéséhez, hiányában a csontok lágyulhatnak, súlyos esetben deformálódhatnak is. A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, így olajos formában célszerű bevinni, célszerű D-vitamin cseppet vagy olajkapszulát választani. A D-vitamin cseppeket ételbe keverve be tudjuk adni gyerekeknek, de akár a nyelvükre is cseppenthetjük.

Vas
Manapság a vashiány igen sok embert érint, gyerekkorban sem ritka. Jó hír azonban, hogy ma már viszonylag könnyű kezelni a vashiányt. Vaskészítmények óriási választéka áll előttünk, az azonban nem mindegy, hogy gyermekünknek mit adunk. A legjobban felszívódó vaskészítmény a liposzómás vas. Liposzómás vaskészítmény a Vitafer Junior, ez elérhető kapszula és szirup formájában. A kapszula inkább felnőtteknek vagy nagyobb gyerekeknek és kamaszoknak ajánlott, a szirup pedig kisebbeknek. Mind a kapszula, mind a szirup napi adagja fedezi a napi vasszükségletet. Kisebb gyerekeknek a szirup ajánlott, kellemes, gyümölcsös ízével biztosan örömmel fogja bevenni minden gyerkőc! Ha töményen túl édesnek bizonyul, akkor keverhetjük vízzel vagy kevés gyümölcslével. A Vitafer szirup napi adagja 5ml, egy üveg 24 napra elegendő mennyiséget tartalmaz.

Immunerősítés gyerekeknél
Gyenge immunrenszerrel rendelkező gyermekek védekezőképességét támogathatjuk Huminiqum kapszulával vagy sziruppal. Szirup esetén 4-10 év közötti gyermekeknek 2,5ml szirup beviele ajánlott naponta, így 100 napra lehet elegendő a Huminiqum szirup. Nagyobb gyerekek vagy kamaszok szedhetik a kapszulát, 4-10 év között naponta 1 kapszula ajánlott, 10 év felett pedig 2-4 kapszula. Amennyiben naponta 1 kapszulát adunk gyermekünknek, a készítmény 120 napig kitart.

Multivitamin immunkomplexgyermekeknek 45db (Jutavit)

-12% Multivitamin immunkomplex gyermekeknek 45db (Jutavit)

Multivitamin immunkomplex gyerekeknek probiotikummal olyan kellemes erdei gyümölcs ízű termék amely a vitaminok mellet számos ásványi anyagot, nyomelemet és hozzáadott Lactobacillus probiotikumot tartalmaz.

Ár: 1890 Ft
2150 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!